1.7.10

HIMPUNAN TRAVELOGUE




قُلْ سِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَانظُرُوا كَيْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ يُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ

Katakanlah: Mengembaralah kamu di muka bumi, serta lihatlah bagaimana Allah telah memulakan ciptaan makhluk-makhluk dari asal jadinya; Kemudian Allah akan memulakan ciptaan itu semula (pada hari akhirat) dalam bentuk kejadian yang baru; Sesungguhnya Allah Maha Kuasa atas tiap-tiap sesuatu (Surah Al-'Ankabut: Ayat 20)







WORLD: visited 49 countries (Australia, Austria, Belgium, Bosnia & Herzegovina, Brunei Darussalam, Bulgaria, China, Croatia, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Egypt, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Iceland, Indonesia, Ireland, Italy, Jordan, Latvia, Lebanon, Lithuania, Luxembourg, Macedonia, Malaysia, Malta, Monaco, Morocco, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Romania, Singapore, Slovakia, Slovenia, South Korea, Spain, Sweden, Switzerland, Syria, Thailand, Turkey, United Kingdom & Vatican)



EUROPE: visited 36 countries (Austria, Belgium, Bosnia & Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Iceland, Ireland, Italy, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Macedonia, Malta, Monaco, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, Switzerland, Turkey, United Kingdom & Vatican)




SILA KLIK IMEJ-IMEJ DI BAWAH UNTUK MEMBACA
TRAVELOGUE-TRAVELOGUE YANG BERKENAAN



AuTuMN 2002 (NoRTHeRN IReLaND, UK)



WiNTeR 2002 (ENGLaND, UK)



WinTeR 2003 (FRaNCe & SWiTZeRLaND)



SPRiNG 2004 (BeLGiuM, NeTHeRLaNDS & LuXeMBouRG)



SuMMeR 2004 (GeRMaNY, PoLaND, CZeCH RePuBLiC, SLoVaKia, HuNGaRY, AuSTRia, SWiTZeRLaND, DeNMaRK, SWeDeN, FiNLaND, NoRWaY)



WiNTeR 2004 (LoNDoN, UK)



SuMMeR 2005 (AuSTRaLia)



WiNTeR 2005 (SPaiN & PoRTuGaL)



SuMMeR 2006 (WaLeS, iTaLY, VaTiCaN CiTY, GReeCe, TuRKeY, SCoTLaND, eGYPT)



SuMMeR 2007 (BaNGKoK, THaiLaND)



WiNTeR 2007 (eSToNia, LiTHuaNia, LaTVia, eNGLaND, MoRoCCo, FRaNCe, MoNaCo)



SuMMeR 2008 (CRoaTia, BoSNia & HeRZeGoViNa, SLoVeNia, RoMaNia, BuLGaRia, MaCeDoNia, TuRKeY, iCeLaND, eNGLaND)



auTuMN 2008 (MaLTa)



SuMMeR 2009 (CYPRuS, JoRDaN, SYRia, LeBaNoN)



SuMMeR 2010 (iNDoNeSia, SiNGaPoRe)




KEMBALI KE HALAMAN UTAMA: AKU SEBUTIR PASIR

25 comments:

nur iman said...

salam ziarah... selamat menyambut hari raya...walau dimana kita berada...walau jauh dari keluarga...ingatlah Allah sentiasa dekat dgn kita...syukran...

farae said...

uih jalan tak ckop tanah

-RH- said...

salam...
fuyoo... dahsat2...manyak uit nooo blh jalan sampai gitu skali...
ne nnt nk tulIs novel, sy plagiat jalan2 kt sini blh x? hehehe... dgn izin...

-RH-

Panglima Muda said...

salam ziarah... insyaallah, saya akan kunjungi tuan

Huszaini said...

wah! best betul!

alexa yussida said...

salam...
wahhh ni mmg aim 1 dunia ke?
btw,doc ho kat taiping kan?snior saya ade kat situ..kak baizura :)

Carrie-Ma said...

salam,

saya dapat link saudara dari blog lotpi makkah. menarik. saya suka mengembara. mohon saya link blog awak ke blog saya.

tq

RiCCa said...

Wahhh!!! Bestnyer dapat pergi banyak tempat!!! Nak ikut!!!!

Noraishikin Mohd Salleh said...

salam ziarah. thanks for visitng my blog. i'll definitely will follow this..hidup orang parit buntaq. PB duk area mana?

deqlis said...

Salam,

thanks jemput deqlis ke blog nie...mmg menarik...seronok dpt melawat negara org...jauh perjalanan luas pandangan....

deqlis nk baca satu2x nie:) salam ukhuwah ya..:)

haslinda said...

wahhh...bestnye dpt ziarah byk negara...:)

CikAizA said...

wahhh.. lain kali jangan lupa bawa aiza yer.... hehehhe

HASNORWANI ... said...

nice blog!

Biqque said...

got ur blog from my fren's blog...mak aih...merata nyer! keje ape ni? best gile :D

kitorang pun travelholic tapi takde la sebanyak u :D

ok, nice to know you! :)

Budak Botak said...

Wow banyaknya...

Entry terbaru -> Ini Jadinya Kalau Tak Belajar Jawi... (",)

Muhammad Khairul Fahmi said...

wah...bestnya dpt jln2 kaur negara....

Qaseh dalia adelia said...

besnye dapat merantau jauh2 pehhh

noir said...

salam bro

great travel blog you've got here.
subhanallah, really inspirational.
saya minat mengembara tapi belum berpeluang merantau seperti anda.

melihat pictures disini buat saya agak terkilan tak minat bergambar time muda2 dulu

Miss. Littlewing said...

Salam lebaran, membalas kunjungan di belog yang indah ini.

Anonymous said...

dalam banyak2 negara..jepun xgi lagi tu..huhuh..kampung kedua saya..anyway..nice blog!

hcvvorld of Travels and Photography said...

Selamat Hari Raya!! Wah...satu eropah kamu sapu semua! syok nia..saya pun nak pergi melawat satu bumi jugak satu hari nanti

cikgu said...

terima kasih kerana melawat blog saya

Jom Travel said...

terim kasih jemput saya ke sini. log sgt menarik. duduk di europe memang lah heaven utk melancong negara2 sekitar. tambahan pulak kalau tak bawak keluarga. alangkah mudah travel mcm tu..

Najib Ariyan said...

Salam Singgah... nice blog... saya belum pernah melihat seorang yg travel begitu banyak negara... sesuai untuk jadi rujukan

masih ingat saya? Beruang Madu

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)